maanantai 18. joulukuuta 2023

Joulutähti suodatinpapereista

Olen nähnyt netissä erilaisia suodatinpaperista tehtyjä joulutähtiä ja halusin kokeilla itsekin yhden sellaisen tekemistä. Tekeminen oli yksinkertaista ja kivaa, joten ajattelin tehdä sen myös oppilaiden kanssa vielä viimeisellä viikolla ennen joululomaa.

Yhtä joulutähteä varten tarvitaan kolme suodatinpussia. Jokaisesta leikataan ensin pois reunat, jotka ovat kiinnitetty toisiinsa.


Seuraavaksi jäljelle jäänyt osa suodatinpussia taitellaan auki ja leikataan taitoskohdasta. 


Kun kaikki kolme suodatinpaperia on leikattu, on kasassa tarvittavat kuusi askartelupaperia.


Jokainen askartelupaperi taitellaan alhaalta alkaen haitariksi. Taitoksista kannattaa koittaa tehdä mahdollisimman samankokoisia, sillä se auttaa niiden kauniisti toisiinsa kiinnittämistä.


Kun kaikki paperit on taiteltu haitariksi ja haitarit taitettu vielä keskeltä kahtia, kiinnitetään niiden sisäosat toisiinsa liimalla tai kaksipuolisella teipillä.


Muodostuneet joulutähden palaset kiinnitetään lopuksi liimalla tai kaksipuolisella teipillä toisiinsa.


Valmiin joulutähden voi halutesaan koristella. Löysin jouluaskartelumateriaaleistani pienen lumihiutalenapin ja liimasin sen vielä joulutähden keskelle koristeeksi.


Jotta joulutähden saa ripustettua koristeeksi, kannattaa sen yhteen sakaraan laittaa neulan avulla vielä lanka ja sulkea se hevosenhäntäsolmulla.

2 kommenttia:

  1. No onpas kiva idea✨️
    Mukavaa ja tunnelmallista joulun aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hauska tehdä. :)
      Ihanaa joulun aikaa myös sinulle!

      Poista