keskiviikko 31. elokuuta 2016

Pihlajanoksa

Luokkahuoneeni ikkunoiden takana on niin kauniin näköisiä pihlajia marjoineen, että pakkohan niitä on tänäkin vuonna käyttää kuvistyön inspiraationa. Tällä kertaa kokeilin tehdä frottage-tekniikalla pihlajanoksan. Otin mustan A4-kokoisen paperin ja lähdin asettelemaan kolmea painossa ollutta pihlajanlehteä kauniisti paperin alle. Tämän jälkeen otin ensimmäiseksi vihreän vahaliidun ja aloin värittämään sillä lappeellaan paperia. Tein saman keltaisella ja punaisella vahaliidulla. 

En ollut kovin tyytyväinen lopputulokseen ja päätin koittaa tehdä saman työn, mutta käyttäen vain yhtä lehteä, jota siirtelin paperin alla. Tälläkään kertaa en saanut mielestäni täysin hyvää jälkeä, mutta lähdin kuitenkin työstämään tätä versiota loppuun. Liimasin vielä rei'ittäjällä oranssista paperista tekemiäni ympyröitä pihlajanlehtien tyveen. Rei'ittäjällä tehdyt marjat jäivät hieman pieniksi lehtien kokoon nähden, mutta kehotan oppilaita ottamaan hieman pienemmät lehdet omia töitään varten.


Koitin yhteen omaan versiooni tehdä pihlajanmarjat punaisella liituvärillä ja näin sain mielestäni lehtien kokoon paremmin sopivat marjat. Oppilaiden kanssa voisi tehdä hyvin myös tämän version tai antaa heidän päättää, kummalla tyylillä omat marjansa haluavat tehdä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti