keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Aurinko, Maa ja Kuu

Tyttäreni sai joululahjaksi Avaruuden ihmeet -nimisen kirjan, jota hän on tutkinut erittäin innoissaan. Kirja on mielestäni suunnattu juuri hänen ikäisilleen lapsille, mutta voisi varmasti kiinnostaa vielä alkuopetuksenkin oppilaita. Se on kuvitettu mielestäni hieman liiaksi mielikuvituksellisilla elementeillä, mutta sisältää silti hyvin tietoa avaruudesta ja planeetoista. 

Innostuimme tutkimaan hieman tarkemmin Aurinkoa, Maata ja Kuuta, sillä kirjassa kerrottiin, että Maa kiertää Aurinkoa ja Kuu kiertää Maata, mutta asiat eivät oikein selkeästi avautuneet pienelle tutkijalle. Tämän takia teimme askartelun, joka havainnollistaa asian kirjaa selkeämmin.

Ensiksi piirsin kolme erikokoista ympyrää, jotka tyttäreni väritti ja leikkasi. Värittämiseen katsoimme mallia vielä netistä löytyvistä kuvista Auringosta, Maasta ja Kuusta. Leikkasin lisäksi kaksi paperisuikaletta, joista pienempi liimattiin Kuun taakse. Tämän jälkeen laitoimme päällekkäin maapallon, Kuun paperisuikaleen sekä isomman paperisuikaleen. Painoin niihin terävillä saksilla reiät ja tyttäreni kiinnitti ne haaraniitillä yhteen. Sitten tein Aurinkoon ja isomman paperisuikaleen toiseen päähän reiät ja tyttäreni laittoi nekin haaraniitillä yhteen.



Tämän askartelun avulla voisi oppilaiden kanssa jatkaa vielä monta oppituokiota, hakea yhdessä asiaan lisätietoa ja jatkaa seuraavaksi esimerkiksi planeettojen tutkimiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti