maanantai 30. syyskuuta 2019

Vesiväripuhallustyö

Sateenvarjotyöstä innostuneena päätin tehdä molempien lasteni kanssa puhallustyön, joita olen nähnyt netissä monia erilaisia. Työssä puhalletaan vesiväreillä hiuksia paperiin, johon on piirretty lapsen pää. 

Piirsin siis ensimmäisenä paperille lapsen pään ja kopioin sen ihonväriselle paksummalle paperille. Tämän jälkeen molemmat lapset saivat valita värit, joilla tehdä vesivärihiuksia. Sekoitin paljon vettä värinappiin ja laitoin sitä valmiiksi  kohtaan, josta hiukset alkaisivat. Sitten lapset puhalsivat voimakkaasi paperipillin kanssa ja hiukset alkoivat ilmestyä sojottamaan ylöspäin. Kumpikaan ei jaksanut kauaa puhaltaa, mutta saimme kuitenkin hiukset piirrettyihin kasvoihin. Lopuksi molemmat vielä värtittivät tusseilla lapsen paidan ja kielen. 



Koulussa tämä työ onnistuisi varmaan vielä paremmin ja isommat lapset jaksaisivat puhaltaa enemmän ja korkeammalle hiuksia. Oppilaiden kanssa olisi hauska tehdä työ niin, että he saisivat piirttää itse kasvot sekä vaatteet, jotka piirrustuksessa näkyisivät. Tällöin kannattaisi tehdä piirros ensin lyijykynällä ja vahvistaa se vedenpitävällä tussilla, jotta vesivärit eivät liuottaisi ääriviivoja. Lopuksi vaatteet voisi värittää myös vesivärejä käyttäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti