maanantai 31. elokuuta 2020

Auringonkukka pulloväreillä

Teimme lasten kanssa auringonkukat neliönmuotoiselle taustapaperille käyttäen pullovärejä, sivellintä sekä vanupuikkoja. Työn tekeminen oli hauskaa ja varsinkin vanupuikkojen käyttäminen oli lapsista kivaa. 

Piirsimme ensimmäiseksi kulhon avulla ympyrän keskelle taustapaperia ja minä hahmottelin omaan työhöni vielä terälehdet sen ympärille. Seuraavaksi maalasimme kukan keskiön ruskealla värillä ja annoimme työn kuivua hetken. Keskiön kuivuttua otimme vanupuikot, joiden avulla teimme siihen pieniä palloja keltaisen ja oranssin sävyillä. Lopuksi maalasimme terälehdet siveltimellä käyttäen keltaista sävyä.



Käyttämämme pulloväri jätti vihreälle taustalle hieman turhan vaalean jäljen, jonka huomasi varsinkin kellertäviä terälehtiä tehdessä. Lapset jaksoivat maalata terälehtensä vain kerran, mutta minä koitin vahvistaa oman työni terälehtiä ja ne tulivat paremmin esille. Tein omaan työhöni pallot keskiöön järjestyksessä, mutta lasten töitä katsellessani tulin siihen tulokseen, että väripallot siellä täällä olivat paljon ihanamman näköisiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti