perjantai 23. elokuuta 2024

Toukkakirjanmerkki

Teimme oppilaiden kanssa toukkakirjanmerkit luettuani heille englannin tunnilla kirjan The Very Hungry Caterpillar. Kirjaa lukiessa minulla oli mukana myös kirjan toukkahahmo pehmoleluna ja oppilaat saivat tietenkin sitä samalla tutkailla ja silitellä. Kirjan ja pehmolelun avulla oppilaille jäi hyvin mieleen toukan ulkonäkö työn tekemistä varten.

Aloitimme kirjanmerkin tekemisen painamalla valmiiksi leikkaamaani valkoiseen paperisuikaleeseen peukalon avulla ensin punaisella värillä toukalle pään ja sitten kahta vihreän sävyä vuorotellen toukalle mutkittelevan vartalon.

Pullovärin kuivuttua toukalle sai piirtää silmät, suun ja tuntosarvet sekä halutessaan jalat ja karvoja terävällä tussilla. Tämän jälkeen laminoin oppilaiden työt ja leikkasin sekä pyöristin kulmat kulmaleikkurilla. Oppilaat saivat vielä itse painaa rei'ittäjällä kirjanmerkin toiseen päähän reiän.

Viimeistelimme työt kieputtamalla tehtyyn reikään punaisesta ja vihreästä langasta kauniin punoksen. Tämän oppilaat tekivät parin kanssa. Toinen parista kieputti lankoja toiseen suuntaan ja toinen vastakkaiseen suuntaan.


Toinen oppilaista nosti kieputetut langat yhteen ja samalla toinen oppilaista piti kirjanmerkkiä alhaalla. Kun langat olivat tukevasti toisen oppilaan kädessä, sai kirjanmerkistä päästää irti. 


Lopuksi kiinnitimme punoksen hevosenhäntäsolmulla. Valmiista kirjanmerkeistä tuli oikein suloisia ja laminoinnin takia ne kestävät varmasti koko lukuvuoden koulukäytössä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti