torstai 13. joulukuuta 2018

Pieni piparkakkutalolyhty

Löysin jouluaskartelukansiostani Kipinä-kirjasarjan askarteluvinkin paperiseen piparkakkutaloon, jonka olin monistanut itselleni ilmeisesti saamastani sähköpostista. Askarteluvinkin mukana oli myös piparkakkutalon kaava. Kokeilin tehdä mallikappaleen lyhdystä itselleni, jotta osaisin arvioida, kuinka hankala se olisi oppilaiden kanssa tehdä. 

Aloitin lyhdyn tekemisen monistamalla kaavan vaaleanruskealle paperille ja leikkasin sen ohjeen mukaan. Seuraavaksi piirsin lyijykynällä taloon muutaman ikkunan ja oven, jotka leikkasin askarteluveistä käyttäen.


Lopuksi koristelin talon valkoisella tussilla ja liimasin sen kokoon. Näitä voisi hyvinkin tehdä pienempienkin oppilaiden kanssa, kunhan askarteluveitsen käyttöä pystyisi valvomaan. LED-tuikuilla valaistut piparkakkutalolyhdyt olisivat aivan täydelliset joulutunnelman tuojat luokkaan! 



Kaavan piparkakkutaloon löydät tästä (kopio Kipinä-kirjasarjan kaavasta).

2 kommenttia:

  1. Kaunis! Me ollaan tehty maitopurkkitaloja oppilaiden kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Olen nähnyt myös niitä maitopurkeista tehtyjä taloja netissä ja olisi kiva kokeilla itsekin. Tuli varmasti upeita! Sattuuko sinulla olemaan kuvaa teidän tekemistä? Olisi kiva nähdä. :)

      Poista