sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Linnunpesä

Kesällä olemme ehtineet askarrella vähemmän, mutta nyt mökillä pikkuveljen päiväunien aikaan tyttäreni halusi välillä askarrella. Kuuntelimme juuri aamulla, miten linnunpöntöstä kuului jo kova piipitys ja siitä innostuneena valitsimme Krokotakin sivuilta löytyneen mallin linnunpesästä ja lähdimme työstämään siitä omanlaista versiota.

Mökin paperivalikoima oli hieman haastava, mutta löysimme kuitenkin muutamaa väripaperia, joista saimme työhön taustan ja lintuun tarvittavat osat. Ensin tyttäreni piirsi puuväreillä linnunpesän, jonne hän liimasi väripapereista leikkaamansa ja valmiiksi kokoamansa linnun. Linnun alle hän liimasi vielä kolme munaa haudottavaksi.

Seuraavaksi tyttäreni haki ulkoa pieniä lehtiä ja risuja, jotka hän lopuksi liimasi työhönsä. Kuin vahingossa pihlajanlehdet muodostivat linnulle töyhdön ja se ilostutti kovasti pientä askartelijaa. Risuille laitoin valmiit liimapaikat pesän muotoa seuraillen, jotta ne oli helpompi laittaa paikalleen. 


Tyttäreni oli silminnähden tyytyväinen työhönsä ja varsinkin luonnonmateriaalien käyttö oli hänelle mieluista. Ehkä seuraavaksi teemme samalla ajatuksella linnunpesän, jossa pienet poikaset ovatkin jo kuoriutuneet.

1 kommentti:

  1. siitäpä tuli kaunis:)
    voi miten minä rakastan ,katsoa "pienten sormien askarteluja" :))
    Lapset ovat aitoja;),ja tekemisen sekä onnistumisen iloa:))
    Hyvää alkavaa heinäkuuta!

    VastaaPoista