tiistai 27. elokuuta 2024

A niin kuin auringonkukka

Teimme ykkösteni kanssa syksyn ensimmäiseksi isommaksi kuvistyöksi auringonkukan, jossa äidinkielen tunnilla tehdyn a-kirjaimen harjoittelun jälkeen sai tehdä a-kirjaimia auringonkukan keskiöön. Keskiö piirrettiin ensin ruskealle kartongille maalarinteippirullan keskustan avulla. Leikattuun keskiöön kirjoitettiin a-kirjaimia ulkoreunasta alkaen ensin mustalla puuvärillä ja sitten keltaisella puuvärillä.  


Seuraavaksi auringonkukkaan leikattiin terälehdet keltaisesta huopakankaasta. Ne sai piirtää joko tekemäni mallin mukaan tai itse. Tässä vaiheessa jokainen koitti arvioida, kuinka paljon terälehtiä tarvitsee. Liimausvaiheessa pystyi terälehtiä kuitenkin helposti leikkaamaan lisää, jos niitä ei ollutkaan tarpeeksi.


Auringonkukalle leikattiin vielä lehdet tummanvihreästä kartongista ottaen mallia auringonkukkakuvasta. Samasta kartongista leikkasin pöytäleikkurilla kaikille valmiiksi ohuen suikaleen auringonkukan varreksi. 

Auringonkukkaa aloitettiin liimaamaan A3-kokoiselle vaaleanvihreälle taustalle sen keskiöstä. Jokainen mittaili yhden terälehden kanssa keskiölle sopivan paikan ja liimasi sen sitten puikkoliimalla. Seuraavaksi liimattiin puikkoliimalla varsi. Varren liimaamisen jälkeen päästiin liimaamaan pulloliimalla terälehdet. Lopuksi jokainen sommitteli lehdet hyvään paikkaan ja liimasi ne puikkoliimalla.


Töistä tuli todella näyttäviä ja jokaisen työ oli taas aivan omanlaisensa sekä varsin suloinen. Keskiön voisi tähän työhön tehdä yhtä hyvin niin, että jättää a-kirjaimet tekemättä ja piirtää puuväreillä pieniä siemeniä tai sen voisi täyttää ruskeilla silkkipaperimytyillä. Ykkösten kanssa oli mielstäni hauskaa yhdistää auringonkukkatyöhön ihka ensimmäisenä opittu ja työhön sopiva a-kirjain. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti