tiistai 23. heinäkuuta 2019

Akvaario kertakäyttölautasista

Etsiskelimme tyttäreni kanssa askarteluideoita mökillä ja löysimme kuvia erilaisista pahvilautasista tehdyistä akvaarioista. Päätimme koittaa akvaarion tekemistä mökin askarteluvälineillä. Löysimme kaapeista isot kertakayttölautaset akvaarion taustaa ja reunaa varten, paperia kaloja sekä kasvillisuutta varten ja sormiväriä taustaan.

Ensimmäisenä tyttäreni maalasi yhden kertakäyttölautasen pohjan sinisellä sormivärillä. Sen kuivuessa hän leikkasi väripaperista muutamia kaloja sekä vihreitä suikaleita pohjakasvillisuudeksi. Sormivärin kuivuttua menimme ulos liimaamaan lautasen alaosaan pohjakasvillisuuden, rannalta haettua kuivaa hiekkaa ja pikkukiviä.


Liimausten kuivuttua ja turhien hiekkojen tiputtua tyttäreni liimasi vielä kalat paikoilleen ja sen jälkeen kiinnitimme toisesta kertakäyttölautasesta leikkaamani ulkoreunan toisen lautasen päälle.


Kun lautaset olivat kiinnittyneet toisiinsa hyvin, koristeli tyttäreni akvaarion reunan vielä keräämillään pienillä kivillä. Kivien liiman kuivuttua kaunis akvaario pääsi koristamaan saunatupaa.


Olimme molemmat ihmeissämme, miten niin yksinkertaisista materiaaleista sai tehtyä todella näyttävän askartelun! Tyttäreni oli taas kovin innoissaan, kun sai käyttää luonnonmateriaaleja askartelussaan ja niin ylpeä lopputuloksesta.


4 kommenttia:

 1. Tulipa kaunis akvaario siitä, itse tykkään myös askarrella, tosin lasten lapset käy niin harvoin meillä, kun matka on pitkä, blogini ei ole askartelu blogi, mut joskuslaitan itse tekemiäni blogiin.Luonto on minulle tosi tärkeä, linnut ja kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä monivaiheinen ja hauska askartelu! On niin ihanaa, kun kesällä saa askarrella ulkona ja ottaa muutamia elementtejä sieltä vielä askarteluun mukaan. :)

   Poista
 2. Kiitos taas Tiina mahtavasta ideasta! Tää tulee käyttöön heti ensi viikolla ykkösten kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löytää tiensä pienten askartelijoiden käyttöön. :)

   Poista