sunnuntai 31. elokuuta 2014

Vessapaperirullan hylsystä tehty kukka

Tämän lukuvuoden askartelut aloitin oppilaideni kanssa vessapaperirullan hylsystä tehdyllä kukalla. Ensimmäiseksi jokainen oppilas painoi oman hylsynsä lyttyyn, jonka jälkeen lähdimme yhdessä mittaamaan ja merkkaamaan hylsyyn puolentoista senttimetrin kokoisia suikaleita. Osalle kakkosluokkalaisista tämä oli vielä hieman haastaavaa, mutta todella moni osasi jo hienosti käyttää viivotinta tähänkin tarkoitukseen.


Seuraavaksi suikaleet leikattiin huolellisesti irti viivoja pitkin. Suikaleita kukkaan tarvittiin seitsemän, joten osa oppilaista sai yhden tekemistäni varasuikaleista, jos omasta rullasta ei pystynyt tekemään riittävästi suikaleita. Tämän vaiheen jälkeen oppilaat saivat parin kanssa sahata askartelukepin puoliksi vartta varten. Oma puolikas tietysti myös hiottiin sileäksi.


Tämän jälkeen kaikki osat maalattiin pulloväreillä halutun värisiksi. Lisäsimme vielä normaaleilla pulloväreillä maalattujen osien päälle samanväristä kimallemaalia. Osien kuivuttua aloitimme kukkaosan kokoamisen. Kukkaan käytettiin viisi maalattua suikaletta ja ne liimattiin toisiinsa kiinni yleisliimalla. Liimauksen kuivuttua kahden terälehden väliin liimattiin vielä varsi ja varteen kaksi lehteä.


Kukan keskiöksi lisäsimme kasvokuvan oppilaasta. Oppilaat saivat harjoitella itse toistensa valokuvaamista ja kuvat tulostettiin jokaiselle värillisinä. Kuvat leikattiin pyöreällä kuvioleikkurilla ja liimattiin kukan keskelle. Kukalle voi myös tehdä keskiön esimerkiksi silkkipaperista tai jättää sen kokonaan laittamatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti