sunnuntai 31. elokuuta 2014

Vessapaperirullasta tehty kukka

Tämän lukuvuoden askartelut aloitin oppilaideni kanssa vessapaperirullasta tehdyllä kukalla. Ensimmäiseksi jokainen oppilas painoi oman rullansa lyttyyn, jonka jälkeen lähdimme yhdessä mittaamaan ja merkkaamaan rullaan puolentoista senttimetrin kokoisia suikaleita. Osalle kakkosluokkalaisista tämä oli vielä hieman haastaavaa, mutta todella moni osasi jo hienosti käyttää viivotinta tähänkin tarkoitukseen.


Seuraavaksi suikaleet leikattiin huolellisesti irti viivoja pitkin. Suikaleita kukkaan tarvittiin seitsemän, joten osa oppilaista sai yhden tekemistäni varasuikaleista, jos omasta rullasta ei pystynyt tekemään riittävästi suikaleita. Tämän vaiheen jälkeen oppilaat saivat parin kanssa sahata askartelukepin puoliksi vartta varten. Oma puolikas tietysti myös hiottiin sileäksi.


Tämän jälkeen kaikki osat maalattiin pulloväreillä halutun värisiksi. Lisäsimme vielä normaaleilla pulloväreillä maalattujen osien päälle samanväristä kimallemaalia. Osien kuivuttua aloitimme kukkaosan kokoamisen. Kukkaan käytettiin viisi maalattua suikaletta ja ne liimattiin toisiinsa kiinni yleisliimalla. Liimauksen kuivuttua kahden terälehden väliin liimattiin vielä varsi ja varteen kaksi lehteä.


Kukan keskiöksi lisäämme kasvokuvan oppilaasta. Oppilaat saavat harjoitella itse toistensa valokuvaamista ja kuvat tulostetaan jokaiselle värillisinä. Kuvat leikataan pyöreällä kuvioleikkurilla ja liimataan kukan keskiöksi. Kukalle voi myös tehdä keskiön esimerkiksi silkkipaperista tai jättää sen kokonaan laittamatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti