lauantai 16. joulukuuta 2017

Käsitontut

Olen nähnyt netissä erilaisia käden muodon mukaan tehtyjä joulutonttuja ja halusin koittaa niiden tekemistä omien lasteni kanssa. Piirsin molempien käden ääriviivat kartongille ja leikkasin ne malleiksi. Niiden avulla piirsin useamman käden muodon valkoiselle kartongille. Tämän jälkeen piirsin kasvot ihonväriselle paperille sopivan kokoiseksi isompaan ja pienempään käteen. Sitten piirsin molempiin käsiin sopivan tonttulakin punaisesta kartongista. Lopuksi leikkasin tontun kaikki osat valmiiksi.Liimasin kasvot sopivaan kohtaan kättä ja hieman kasvojen yläosan päälle tonttulakin. Tämän jälkeen liimasin tontut taustapaperille. Yksinkertaisimman työn sain liimaamalla tontut vihreälle kartongille, kiinnittämällä niille silmät ja piirtämällä suut. Hieman huolitellumman lopputuloksen sain, kun liimasin tontut koristepaperille, tuputtelin sen reunat ja liimasin sen vielä punaiselle karongille. Tämän jälkeen kiinnitin vielä näillekin tontuille silmät ja piirsin suut. 

Tällä tavalla voi hyvin tehdä erilaisia tonttutöitä. Vihreäpohjainen työ voisi olla ihan vain seinällä koristeena ja punaiselle kartongille tehdyt työt voisi käyttää joulukorttina. Ja voihan sitä tehdä lisäksi vielä pelkkiä käsitonttuja ja ripustaa niitä vaikka joulukuuseen koristeeksi. Valtavan monipuolinen ja hauska työ!

2 kommenttia:

  1. Onpa hauskoja tonttuja. Näitä varmasti askarrellaan lasten kanssa! Jos ei tänä vuonna niin sitten ensi vuonna...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hauska työ tehdä ja jäi ihana muisto pienistä käsistä myös itselle. Ja näitä voi tehdä niin monesta eri materiaalistakin, sen mukaan mitä kaapista vain löytyy. :)

      Poista