maanantai 16. marraskuuta 2015

Lankapipo

Tein viime talvena askartelukokeilun mukaillen netistä löytämääni lankapipokoristetta ja näin marraskuussa kelien kylmetessä onkin hyvä aika ottaa pipoaskarteluni esiin. Tähän askarteluun voi taas käyttää hieman kierrätysmateriaaleja, sillä siihen tarvitaan vain pala vessapaperirullan hylsyä sekä jonkinlaista lankaa. Käytin itse omasta kaapista löytämääni villalankaa, mutta tähän voisi hyvin käyttää koululta löytyviä lankakerien loppuja. Työ aloitetaan leikkaamalla vessapaperirullan hylsystä halutun levyinen reunasuikale. Tämän jälkeen lähdetään solmimaan valmiiksi leikattuja langanpätkiä vieri viereen reunasuikaleen ympäri.Koko reunasuikale täytetään tiiviisti langoilla. Jokainen solmu kannattaa kiristää reunasuikaleen sisäpuolelle, jotta pipon reuna erottuu paremmin yläosasta.


Kun reunasuikaleeseen on saatu tarpeeksi lankoja, sidotaan ne yhteen samaa lankaa käyttäen jonkin verran reunasuikaleen yläpuolelta.


Lopuksi pipon tupsu leikataan halutun pituiseksi. Tupsun sidontalangan voi sujauttaa tupsun muiden narujen mukaan tai sen voi jättää ripustusnaruksi. Näitä lankapipoja voisi hyvin tehdä oppilaiden kanssa erivärisinä koristamaan luokkaa esimerkiksi pipokauden alkajaisiksi. Pipoista saisi mielestäni myös kauniita kuusenkoristeita kotiin vietäväksi joulun alla. Työ on sen verran helppo, että oppilaat voisivat tehdä näitä vaikka lisätyönä tuntien lomassa enemmänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti