sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Silkkipaperikurpitsa

Pienten lasten kanssa on hauska tehdä silkkipaperitöitä, jotka vahvistetaan kontaktimuovilla. Halloweenin lähestyessä piirsin kurpitsan valkoiselle paperille ja tulostin sen oransseille papereille. Toinen lapsistani leikkasi kurpitsan oranssista paperista itse ja toiselle leikkasin sen vielä valmiiksi. Asetin leikatut kurpitsat nurja puoli ylöspäin kontaktimuovin päälle ja tämän jälkeen lapset täyttivät kurpitsoja silkkipaperipalasilla. 
Tyttäreni työstä unohdon kokonaan mustasta silkkipaperista leikatut silmät sekä suun ja jouduinkin kiinnittämään ne lopuksi valmiin työn päälle. En saanut niitä pysymään muovissa puikkoliimalla, joten kiinnitin ne lopulta kaksipuolisella teipillä. Poikani aloitti silkkipaperien laittamisen myöhemmin ja hänelle muistin laittaa silmät ja suun heti ensimmäisenä, jotta ne jäivät oranssien silkkipaperipalasten alle.

Tyttäreni tykkäsi kovasti tehdä tätä työtä ja oli varsin tyytyväinen lopputulokseen, vaikka silmät ja suu olivatkin hassusti kurpitsan päällä. Nuoremmalle tämä askartelu oli hieman liian hitaasti etenevää ja hän sai hädin tuskin kurpitsansa täyttymään oransseista papereista. Lopputulos kuitenkin ilahdutti häntä varsinkin, kun kävimme ulkona katselemassa heidän ikkunaan kiinnitettyjä kurpitsojaan.Kurpitsan kaavan löydät tästä.

2 kommenttia:

 1. Lasten kanssa askartelua :ei voita mikään:))
  Kauniit kurpitsat!
  Hyvää lokakuuta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä samaa mieltä, vaikka välillä sotkua syntyy eikä kaikki aina mene niin kuin oli suunnitellut. :D Kiitos ja mukavaa lokakuuta!

   Poista