torstai 18. syyskuuta 2014

Sieni askarrellen

Tämän sienen askartelin kakkosluokkalaisten kanssa syksyn sienten putkahdettua esiin maasta. Sieni tehtiin ruskean sävyillä, mutta sen voi hyvin tehdä iloisemmillakin syksyn väreillä. Ensimmäiseksi piirrettiin ja leikattiin tarvittavat osat väripapereista. Jalka ja yksi lakin osa tehtiin tummemmalla ruskealla ja kaksi lakin osaa tehtiin vaaleammalla ruskealla. Matojen värin ja mallin kukin oppilas sai päättää itse. Sienen jalkaan leikattiin vielä vihreästä jalan alaosan muotoinen pala nurmikkoa. 


Seuraavaksi jalka liimattiin puikkoliimalla tyvestään kiinni tumman lakin alaosaan keskelle ja jalan alaosaan liimattiin nurmikko. Lakin vaaleat osat apukiinnitettiin ohuella viivalla puikkoliimaa molemmin puolin tummaan lakkiin siihen kohtaan, josta oli tarkoitus ommella lakit kiinni toisiinsa. Liimaamiskohdan löytämistä helpottaamaan vaaleat lakit sai jo tässä kohtaa taittaa pystysuunnassa puoliksi.


Tämän jälkeen oppilaat saivat valita langan värin ja aloittaa ompelemisen. Ompeleminen aloitettiin lakin yläosasta ja tarkoituksena oli jättää lankaa jonkin verran lakin yläpuolelle vapaaksi sienen kiinnityslenkkiä varten. Lakit ommeltiin toisiinsa kiinni etupistoilla edeten lakin yläosasta alaosaan ja takaisin. Lopuksi lakin yläosaan tehtiin pieni solmu ja yläpuolelle jääneet kaksi lankaa yhdistettiin hevosenhäntäsolmulla. Tämän jälkeen piti sienen tummaan keskiosaan vielä liimata koristellut ja taitellut haitarimadot keikkumaan.


Kaavat sieneen löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti