maanantai 23. helmikuuta 2015

Öinen talvimaisema

Löysin taas netissä kuvisideoita etsiessäni mielenkiintoisen varjotyön. Lähdinkin koittamaan sen tekemistä omalla maisemalla. Piirsin ensin puolikkaalle valkoiselle A4-kokoiselle paperille talon ja kaksi lumista kuusta. Aloitin piirtämisen aina paperin alareunasta niiden irtileikkaamisen takia.


Piirtämisen jälkeen leikkasin talon ja kuuset tarkasti irti. Tämän jälkeen liimasin jäljelle jääneen taustan mustan A4-kokoisen paperin yläosaan. Käänsin mustan paperin ylösalaisin ja liimasin symmetrisesti talon sekä kuuset niistä jääneiden kolojen yläpuolelle. Näin mustalle pohjalle ilmestyi luminen talo sekä kaksi kuusta ja alapuolella taas muodostui niiden varjot lumihankeen. Tein lumiseen taloon vielä koristeeksi pienen ikkunan. Lopuksi liimasin taivaalle kuun, jonka kajossa varjot voivat hankeen muodostua. 


Tämä työ olisi mukava tehdä oppilaiden kanssa esimerkiksi silloin, kun käsitellään valoa ja varjoa tai symmetria-akselia. Maiseman piirtämisessä on hyvä olla tarkkana, ettei lähde tekemään liian yksityiskohtaisia juttuja, sillä niiden leikkaaminen siististi voi tuottaa hieman hankaluuksia. Muuten työ oli erittäin helppo tehdä ja lopputuloksesta tuli mielestäni varsin kivannäköinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti