keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Sydänkoriste

Löysin netistä kauniin sydänkoristeen idean jo jokin aikaa sitten ja näin ystävänpäivän tullessa se palasi mieleeni. Idea on yksinkertainen ja sitä voi helposti muunnella löytyvien materiaalien mukaan. Työhön tarvitaan paperisuikaleita, muutama haaraniitti ja palanen lankaa. Ensimmäisenä halutun värisistä papereista leikataan saman levyisiä suikaleita. Suikaleet leikataan erikorkuisiksi pareittain.


Tämän jälkeen suikaleet kasataan päällekkäin niin, että keskelle jää pisimmät suikaleet. Pisimpien suikaleiden molemmin puolin laitetaan toiseksi pisimmät suikaleet ja näin jatketaan loppujen suikaleiden kanssa. Suikaleita voi halutessaan laittaa koristeeseen enemmän tai vähemmän. Jos sydämeen käyttää yksipuolista kuviopaperia, käännetään tässä vaiheessa suikaleet kuviopuoli sisäänpäin. Kun suikaleet on saatu yhteen kasaan, kiinnitetään ne alaosastaan haaraniitillä yhteen. Suikaleet voi halutessaan myös nitoa yhteen.


Seuraavaksi suikaleet käännetään varoen yksi kerrallaan alas niin, että kahdesta samankokoisesta suikaleesta muodostuu aina sydän. Kun kaikki suikaleet on saatu käännettyä ja niiden päät ovat tasassa, kiinnitetään suikaleet toisiinsa haaraniitillä tai nitoen.


Lopuksi sydämen yläosaan keskelle liimataan nauha, josta koristeen voi ripustaa esille. Sydämiä voi tehdä erikokoisia ja värisiä omien suunnitelmien mukaan. Näin luokassakin saadaan aikaiseksi monenlaisia sydänkoristeita. Jos sydämiä ehtii tekemään monta, voi niistä rakentaa myös esimerkiksi mobilen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti