torstai 12. maaliskuuta 2015

Lämpimät ja kylmät värit

Etsiskelin lämpimien ja kylmien värien opettamiseen materiaalia netistä ja löysin aiheeseen liittyvän työn, joka sopii mielestäni tehtäväksi monen ikäisten oppilaiden kanssa. Työn ensimmäisessä osassa harjoitellaan viivottimen käyttöä. Piirsin lyijykynällä A4-kokoiselle vesiväritykseen soveltuvalle paperille tasaisin välein ensin kolme viivaa vaakatasoon ja sitten viisi viivaa pystyyn. Tämän jälkeen vahvistin viivat edelleen viivotinta apuna käyttäen vesiliuottomalla mustalla tussilla.


Seuraavaksi piirsin ensin lyijykynällä oman käteni ääriviivat ruutujen päälle. Pienempien oppilaiden kanssa voisi ruudukon päälle mahtua piirtämään kaksi kättä ja toki isompienkin kanssa, jos ottaa käyttöön A3-kokoisen paperin. Vahvistin myös käden ääriviivat tussilla.


Piirtämisen jälkeen otin käyttöön vesivärit ja sekoitin ensin erilaisia lämpimiä värejä käden osioiden maalaamista varten. Sitten siirryin sekoittamaan erilaisia kylmiä värisävyjä taustan nelikulmioita maalatakseni. Vesivärien kanssa sai itse tehtyä paljon erilaisia lämpimien ja kylmien värien sävyjä. Työn voi toki tehdä tusseilla tai vahaliiduilla, mutta silloin käytössä on vain tietyt värisävyt. Lopuksi kiinnitin valmiin työn mustalle taustapaperille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti