keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Origamitulppaanit

Innostuin etsiskelemään netistä tulppaaniaskarteluja ja päädyin tekemään niitä origamipapereista taittelemalla. Löysin muutaman hyvän sekä helpon taitteluohjeen ja päätin kokeilla niitä molempia. Toisessa ohjeessa oli varsin yksinkertainen taittelumalli vain tulppaanin kukkaosalle. Taittelin ohjeen mukaan kukkia vaaleanpunaisesta origamipaperista ja liimasin niihin vihreistä paperisuikaleista varret. Kukat varsineen liimasin valkoiselle kartongille kimpuksi ja lopuksi lisäsin kimppuun kauniin vaaleanpunaisen rusetin. Valkoisen kartongin taakse liimasin vielä vaaleanpunaista paperia. Näin valmistui kaunis tulppaanityö, jonka voi antaa vaikka äitienpäiväkorttina äidille.


Toinen taitteluohje oli sekä kukalle että varrelle. Tein muutaman tulppaanin ohjeen mukaan origamipapereista ja niistä tuli erittäin kauniita koristeita esimerkiksi ikkunalaudalle tai pöydälle laitettavaksi. Näitäkin voisi hyvin antaa äitienpäivänä kortin tai kukkakimpun sijaan äidille.


Kokeilin tehdä vielä yhdestä taittelemastani tulppaanista kortin. Liimasin tulppaanin varren niin, että se ei enää pysynyt auki. Liimasin tulppaanin valkoiselle korttipohjalle ja kortti olikin kaikessa yksinkertaisuudessaan valmis. Korttia voisi halutessaan koristella vielä reunoilta tai siihen voisi kirjoittaa onnittelutekstin haluamaansa paikkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti