tiistai 13. maaliskuuta 2018

Pääsiäistipu askarteluhuovasta

Tämän pääsiäistipun ohjeen olen löytänyt vuoden 2012 Askartelulehdestä ja laittanut itselleni kansioon talteen. Nyt vihdoin päätin koittaa askarrella tipun. Tipua varten tarvitaan paksua askarteluhuopaa, josta leikataan mallin mukaan kaksi osaa. Lisäksi tarvitaan vain lankaa, helmiä ja askarteluhuopaa sekä halutessa askartelusilmät.


Tiputyö aloitetaan liimaamalla huopapalat toisiinsa muuten kiinni, mutta alaosaa jätetään narua varten hieman auki. Tämän jälkeen pujotetaan naru silmäneulan avulla tipun keskellä olevan kolon yläreunaan ja vedetään naru kaksinkerroin. Seuraavaksi naruun pujotetaan helmet ja naru kiinnitetään alareunan väliin liimaamalla alareuna kiinni. Tämän jälkeen tipulle laitetaan ripustusnaru silmäneulan avulla ja sille liimataan silmät sekä nokka. 


Pääsiäistipu oli varsin helppo ja nopea tehdä. Näitä voisikin tehdä vaikka muutaman erilaisen ainakin nopeimpien oppilaiden kanssa. Ja tipunhan voisi hyvin kutistaa pienemmäksi ja tehdä näin virpomisvitsoihin kauniita tipukoristeita.

Pääsiäistipun kaavan löydät tästä.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana blogi! Niin kivoja ideoita. Tulin tänne Pinterestin kautta, kun etsin pääsiäiskanan ohjetta. :) Kiitos ideoista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Ihanaa, että näistä ideoista on iloa! :)

      Poista