maanantai 9. huhtikuuta 2018

Narsissit

Vaikka lunta vielä onkin ulkosalla, ovat kauppoihin tulleet jo myyntiin ihanan keväiset narsissit. En ole ennen tehnyt oppilaiden kanssa narsissityötä ja nyt lähdinkin ideoimaan sellaisen toteutusta kauppojen narsisseja ihailtuani. 

Maalasin ensiksi työlle taustan A4-kokoiselle valkoiselle paperille märkää märälle -tekniikalla. Näin taustan alaosasta tuli hempeän vihertävä ja yläosasta hennon sinertävä. Maalarinteippini pitävyys vain oli valitettavan huono, sillä kauniit valkoiset reunakehykset tuhraantuivatkin osittain taustavesiväreillä.



Taustapaperin kuivuessa leikkasin vihreästä sekä keltaisesta askartelupaperista narsisseille varret, lehtiä sekä kukkiin tarvittavat paperiosat.



Seuraavaksi tein kananmunakennon sisäpuolen välipylväistä narsisseille lisäteriöt. Maalasin ne keltaisella sormivärillä ja kiinnitin niiden sisään keltaisesta paperista leikkaamani emin ja heteet. 



Lopuksi liimasin narsissien paperiosat taustapaperiin sekä lisäteriöt paikoilleen kehälehtien keskelle.



Tyttäreni teki samaa työtä kanssani ja täytyy kyllä sanoa, että lapsen työstä tulee aina niin paljon aidomman ja suloisemman näköinen! Tämä on varmasti mukava työ tehdä myös oppilaiden kanssa.



Kehälehtien kaavan löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti