maanantai 20. tammikuuta 2020

Lumiukko vaiheittain piirtäen

Netistä löytyy erilaisia kivoja ohjeita vaiheittain piirtämiseen. Näin tammikuussa päätin kokeilla lumiukon piirtämistä vaiheittain, sillä ajattelin tehdä kyseisen työn myös oppilaiden kanssa. Hahmottelin ensin työn lyijykynällä mustalle paperille vaiheittain piirtämisen ohjeita seuraillen.


Hahmottelun jälkeen otin öljypastelliliidut ja tein lumiukon ääriviivat mustalla värillä. Sen jälkeen väritin lumiukon ja taustan muutamaa väriliitya käyttäen. Öljypastelliliiduilla värittäminen on aika suttuista hommaa ja liiduista lähtee värittäessä pientä putua, jota joutuu välillä putsailemaan, ettei koko työ suttaannu. Värittäminen sinällään on kiittollista, sillä se tapahtuu nopeasti ja jos vahingossa värittää toisen värin päälle, voi kohdan korjata aina uudella värikerroksella.


Työn värittämisen jälkeen piirsin vielä kaikki ääriviivat uudestaan mustalla liidulla, jotta ne tulisivat siististi näkyviin.


4 kommenttia:

 1. piirtäminen on mukavaa,se on lahja jos joku osaa piirtää hyvin.Tyttäreni on muotokuva piirtäjä, ja lapsen lapsi 13v.on myös tulossa hyväksi piirtäjäksi, tyttäreni piirustuksia voi katsella blogistani "vanhemmat tekstit" klikkaamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirtäminen on kyllä mukavaa! :) Itse piirrän vain yksinkertaisia piirrustuksia ja mallin mukaan olen aina tykännyt piirtää.

   Katsoin blogistasi tyttäresi piirrustuksia ja hän piirtää kyllä todella upeita muotokuvia! :)

   Poista
 2. Kaunis lumiukko ,
  hyvä malli!
  jk.lumiukkojen suojelija;))

  VastaaPoista