lauantai 28. marraskuuta 2020

Itsenäisyyspäivän kynttilä

Askartelemme oppilaiden kanssa tänä itsenäisyyspäivänä kynttilän Suomen väreissä. Materiaaleina askartelussa käytämme vessapaperirullan hylsyä ja askartelupapereita. Jos oppilailta löytyy kotoa sähkötuikku, he voivat laittaa sen lopuksi tuomaan valoa askartelemaamme kynttilään.

Kynttilän tekeminen aloitetaan liimaamalla paperinen pidike sähkötuikkua varten vessapaperirullan hylsyn yläosaan. Pieni paperisuikale taitetaan ensin tuikun levyiseksi ja sen jälkeen vielä tuikun korkuiseksi. Sitten se liimataan hylsyyn kiinni ulkopuolelle jäävistä taitoksista.Seuraavaksi vessapaperirullan hylsyn yläosaan liimataan valokehä keltaisesta paperisuikaleesta. Suikaleen reunat taitetaan ja taitoksia voi leikata hieman, jotta niiden liimaaminen hylsyn sisäpuolelle on helpompaa. 

Tämän jälkeen vessapaperirullan hylsyn yläosaan liimataan valkoinen paperi ja hieman sen päälle alaosaan sininen paperi.

Valmiit itsenäisyyspäivän kynttilät voi huoletta laittaa koristamaan ikkunalautaa tai vaikka itsenäisyyspäivän päivällispöytää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti