perjantai 22. lokakuuta 2021

Origamikurpitsa

Löysin netistä mielestäni selkeän ohjevideon origamikurpitsan taitteluun ja halusin tietenkin koittaa, miten helposti kurpitsan taitteleminen sujuu. Tein ensin kokeilun oranssin origamipaperin kanssa ja sillä kurpitsan tekeminen onnistui hyvin. Seuraavaksi kokeilin saman oranssilla tulostuspaperilla, joka luonnollisesti oli paksumpi paperi eikä taipunut kaikkiin kohtiin yhtä näppärästi kuin origamipaperi. Tulostuspaperilla tehdystä kurpitsasta tuli kuitenkin ihan onnistunut ja päätin käyttää sitä kurpitsatyöhön, jonka voisi hyvin tehdä myös oppilaiden kanssa.

Taiteltuani origamikurpitsan liimasin sen taakse taitetut osat kiinni sen taustaan. Liimasin kurpitsalle myös pienen varren ja köynnöskiekuran vihreästä askartelupaperista.

Tämän jälkeen leikkasin samasta vihreästä paperista nurmikkoa, jonka liimasin tummansiniselle taustapaperille. Liimasin seuraavaksi nurmikon päälle valmiin kurpitsan ja lisäksi kurpitsan alareunan päälle hieman lisää nurmikkoa.

Työn voisi jättää ihan tällaiseksikin tai koristaa hieman taivasta tähdillä ja maata syksyisillä lehdillä. Halusin kuitenkin tehdä omasta kurpitsastani kurpitsalyhdyn. Siksi leikkasin mustasta askartelupaperista sille silmät, nenän sekä suun ja liimasin ne paikoilleen.


Käytin origamipaperista taittelemani kurpitsan halloweenkortin tekemiseen. Liimasin sillekin pienen varren ja köynnöskiekuran sekä silmät, nenän ja suun. Kiinnitin kurpitsan mustalle taustapaperille ja sen kiinnitin vielä oranssiin korttipohjaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti