tiistai 14. joulukuuta 2021

Karkkikeppi muovihelmistä

Suomi-koulun joulujuhlissa yhtenä askarteluna pienempiä oppilaita ajatellen oli karkkikeppien tekeminen punaisista ja valkoisista tai kirkkaista helmistä. Niitä oli pienin sormin helppo näpertää ja lopputulos oli varsin näyttävä. Karkkikepin tekemisessä pienemmät oppilaat tarvitsivat kuitenkin apua ensimmäisen helmen kanssa, sillä piipurassin pääty kierrettiin niin, että se sujahti toisena tulevan helmen alle. 

Oppilaat saivat askarrella karkkikeppejä tavallisista muovisista askarteluhelmistä, joita oli helppo pujotella piipunrassiin vuoron perään eivätkä ne päässeet helposti siitä tippumaan.


Toisena vaihtoehtona oli vähän erikoisemmet muovihelmet, joissa oli kolme sivulle ulkonevaa nystyrää. Nystyröiden avulla helmet asettuivat paremmin toistensa päälle ja karkkikepistä tuli jämäkämpi.


Lopussa pienemmät oppilaat tarvitsivat taas apua, sillä piipunrassi piti taivuttaa niin, että helmet eivät lähtisi purkautumaan karkkikepistä. Karkkikepin yläosan taivuttaminen oikeaan muotoon kävi näppärästi pienimmiltäkin askartelijoilta. Näitä suloisia helmikarkkikeppejä voi ripustaa vaikka joulukuuseen koristeiksi.


2 kommenttia:

 1. Voi miten kiva askartelu ja helppo.
  Ja lopputulos kaunis koriste kuuseen🌲
  Mukavaa joulunaikaa sinulle🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä mieleinen askartelu! :) Mukavaa joulunaikaa myös sinulle! <3

   Poista