tiistai 30. marraskuuta 2021

Tangram-kynttilä

Tein lasteni kanssa Tangram-paloilla erilaisia tehtäviä ja päätin jatkaa palojen parissa myös askartelussa. Tulostin Tangram-neliöt mustalle paperille, josta lapset saivat leikata palaset irti niin siististi kuin osasivat. 

Leikkaamisen jälkeen lapset rakensivat palasilla Tangram-kynttilän netistä löytämäni mallikuvan avulla. Teimme rakentamisen niin, että lapset näkivät palojen ääriviivat, mutta rakentamista voi helposti vaikeuttaa näyttämällä malliksi vain varjokuvan.

Kynttilästä tuli kaunis ja teimme sille vielä taustan vesiväreillä. Lapset maalasivat ensin keltaisella kynttilän liekin hohdetta ja jatkoivat sitten oranssilla värillä taustan maalaamista loppuun.

Vesivärin kuivuttua liimasimme yhdessä Tangram-kynttilät taustapapereihin. Jouduimme tosin ensin tekemään kynttilät toisella mallilla, sillä aikaisemmin rakennellut kynttilät olivat liian korkeita molempien maalaamien kynttilän hohteen kohtaan nähden.

Lapset katselivat tyytyväisinä valmiita töitään ja varsinkin nuorempi lapseni oli hyvin vaikuttunut siitä, mitä oli saanit paperipaloilla aikaiseksi. Teimme kynttilän mustilla Tangram-paloilla, mutta jossain vaiheessa lapset huomauttivat, että liekkihän olisi voinut olla keltainen. Tämä ajatus oli hyvä ja itseasiassa koko kynttilän olisi vaihtoehtoisesti voinut tehdä värillisillä paloilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti