torstai 25. huhtikuuta 2024

Kukkapurkki äidille

Teimme oppilaiden kanssa äitienpäivää silmällä pitäen pienet kukkapurkit pienistä lasipurkeista, jotka oppilaani äiti ystävällisesti lahjoitti meille, sillä ne olivat jääneet käyttämättömiksi hänen työpaikallaan.
 
Aloitimme työn tekemisen liimaamalla kukkapurkin kaulaan koristeeksi kaunista pitsinauhaa, jonka oppilaat saivat valita kolmesta vaihtoehdosta. Tämän jälkeen oppilaat leikkasivat juuttikankaasta sopivan palan purkin reunaa koristamaan. Oppilaat hapsuttivat juuttikankaan reunat ennen kuin liimasivat ne kiinni purkkeihinsa. 

Lopuksi kukkapurkin sai koristella käyttäen huopakangasta ja juuttinarua. Osa oppilaista koristi purkkinsa kukkasilla tai vain yhdellä kukkasella ja osa sydämillä tai vain yhdellä sydämellä. Juuttinarusta oppilaat tekivät pieniä rusetteja, jotka liimasivat lisäkoristeeksi.


Olin tehnyt suunnittelutyön ennen lahjoituspurkkien saamista Piltti-purkkia käyttäen. Sen kaulan kierteet olivat selkeästi matalammat ja sainkin liimattua sen kaulaan juuttinarua koristeeksi. Juuttikankaan ja huopakangaskoristeen tein samalla tavalla, mutta juuttikankaan liimaamisen jälkeen liimasin sen päälle vielä pitsinauhaa ja vasta sitten huopakangaskoristeen.


Pienempi kukkapurkki oli oikein kaunis jo ilman koristettakin, joten sen voisi halutessaan jättää pois. Vaikka jouduin muokkamaan alkuperäistä suunnitelmaani oppilaiden työssä, tuli niistäkin oikein kauniita ja oppilaat olivat tyytyväisiä. 

Valmiit kukkapurkit täytimme taimimullalla ja istutimme niihin siemenet, joista toivottavasti alkaa kasvamaan kauniita kukkia äitienpäivän lähestyessä.

2 kommenttia:

 1. Miten kaunis purkki valmistuikin ja moneen
  käyttöön sopiva🥰
  Mukavia puuhasteluja kevääseen🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oppilaiden purkeista tuli kyllä kauniita ja jokainen omanlaisensa. :)

   Mukavaa kevättä! :)

   Poista