tiistai 24. syyskuuta 2024

Syksyinen ikkuna

Vaikka auringonkukkatyöt kaunistavat vielä luokan peräseinää, aloimme tekemään oppilaiden kanssa jo vähän syksyisempää kuvistyötä. Tätä työtä varten keräsimme oppilaiden kanssa liikuntatunnin lopuksi maahan tippuneita syksyisiä koivunlehtiä. Veimme lehdet luokkaan ja laitoimme ne kirjan alle painoon. Kun lehdet olivat suoristuneet, aloitimme ikkunatyön tekemisen.

Ensimmäiseksi laveerasimme A3-kokoisen vesiväripaperin sinisellä vesivärillä. Laveerauksen kuivuttua annoin oppilaiden valita työhönsä ikkunakarmit kolmesta värivaihtoehdosta (musta, tummanruskea ja vaaleanruskea). Leikkasin leikkurilla valmiiksi oppilaiden valitsemista väreistä samanlevyiset suikaleet niin, että jokainen sai kolme pitkittäissuuntaista suikaletta ja kolme poikittaissuuntaista suikaletta.


Liimasimme suikaleet niin, että liimaaminen aloitettiin keskimmäisestä pystysuikaleesta. Seuraavaksi liimasimme keskimmäisen poikkisuikaleen pystysuikaleen päälle. Ikkunaristikon muodostuttua liimasimme ikkunalle vielä loput suikaleet reunoiksi. Tämän jälkeen painossa olleet koivunlehdet sai sommitella ikkunaan ja liimasimme ne huolellisesti siniselle taustalle.


Oppilaiden töistä tuli todella hienoja ja he saivat liimattua lehdet töihin niin, että ne näyttivät lentelevän ikkunaruudun takana. Työssä sai olla tarkkana, että ikkunakehyssuikaleet sekä lehdet liimautuivat hyvin ja kävinkin tarkistamassa jokaisen työn liimauksen jälkeen ja autoin vielä painamisessa, jos oli tarve.

1 kommentti: