lauantai 11. toukokuuta 2013

Huovutettu sydän

Olen säästänyt itselläni erittäin yksinkertaiselta vaikuttavan astiahuovuttamisen ohjeen ja halusin lähteä koittamaan huovuttamista tuon ohjeen mukaan ensin kotona. Niinpä otin kaapissa jo kauan käyttämättömänä olleet huovutusvillat, pienen sydämen muotoisen lasiastian sekä saippuavedellä täytetyn suihkupullon. 


Huovutusvillasta revitään ohuita suikaleita, jotka asetetaan lasiastiaan kerroksittain niin, että villan kuidut menevät ristikkäin. Tämän jälkeen suihkupullolla suihkutetaan villan päälle saippuavettä. Astian pohjalle on tarkoitus kertyä hieman vettä. Sitten aloitetaan huovuttaminen painamalla sormi/sormet villaan ja pyörittämällä pohjaa vasten. Koko pinta käydään näin läpi ja kuvio käännetään välillä ympäri. Huovuttamista jatketaan toiselta puolelta. Tämä toistetaan muutaman kerran, kunnes huovutettu kappale on tiivis ja tasainen. Valmis työ huuhdellaan muutaman kerran vuorotellen kylmässä ja kuumassa vedessä. Lopuksi puristellaan vesi pois työstä ja annetaan sen kuivua.


Huovutetuista sydämistä voi valmistaa esimerkiksi vaatekoristeen liimaamalla sen taakse koristeneulan. Löysin itseltäni leikattavaa magneettia, joten liimasin jokaisen sydämen taakse pienen palan magneettia. Magneetin tai rintaneulan voi antaa lahjaksi sellaisenaan tai sen voi kiinnittää korttiin kaksipuolisella teipillä. Näin kortin saaja voi ottaa sen halutessaan käyttöön. Valmistin muutaman kortin tätä ideaa käyttäen. Yhtälailla sydämestä voi tehdä jouluna kuusenkoristeita lahjaksi annettavaksi tai käyttää joulukortin tai ystävänpäiväkortin koristeena sellaisenaan. Käyttötapoja huovutetulle sydämelle on varmasti ythä monta kuin on tekijää. Aion ehdottomasti tehdä myös oppilaiden kanssa asitahuovutuksella jotakin hauskaa heille kotiin vietäväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti