perjantai 28. kesäkuuta 2013

Ötökkäpeli

Kesän antaessa kauneimpia kelejään on ihanaa saada askarrella ulkosalla. Ötökkäpelin tekeminen vaatii jonkin verran aikaa, sillä maalaamisjälkiä on kuivateltava muutamaan otteeseen. Näin kesällä pieni projekti ulkosalla onnistuu kuitenkin mukavasti normaalin ulkonaolemisen lomassa. Koulussa ötökkäpelin voi tehdä esimerkiksi kesän jälkeisenä projektityönä, jossa saa yhdistää puukäsityötä, luonnonmateriaalien etsimistä ja käyttämistä sekä maalaamista. Projektin voi alottaa pelialustan valmistamisella. Sen voi tehdä esimerkiksi varastosta löytyvästä laudan palasesta tai vanerilevystä. Itse tein pelilaudan koivun rungosta sahatusta viipaleesta, jonka hioin hiomakoneella molemmin puolin. Tein samalla vaivalla kaksi erikokoista pelialustaa. Hiomakoneella koivun sisäpinnasta tuli todella sileä ja kaunis.


Seuraavaksi keräsin pihasta neljä mahdollisimman littanaa kiveä ja neljä pyöreämpää kiveä. Näistä lähdin maalaamaan leppäkerttuja sekä ampiaisia. Kolmella pienellä Sinooperista ostamallani maalipurkilla sain hyvin maalattua kivet muutamaan kertaan ja maali peitti kivien pinnan mielestäni oikein hyvin. Tässä vaiheessa kului aikaa tosin jonkin verran siihen, että annoin kivien kuivua muutamia kertoja maalatessani ne molemmilta puolilta kahteen kertaan.


Lopuksi suihkutin vielä valmiiksi maalattujen ja kuivuneiden kivien päälle mattalakkaa, jotta maalipinta pysyisi paremmin kunnossa myös ulkokäytössä. Lakkaa piti suihkuttaa myös muutamaan otteeseen ja antaa aina kuivua välillä. Kuivumista odotellessani piirsin paksulla mustalla tussilla molempiin pelialustoihin peliruudukon. Kun ötökkäkivien lakkapinta oli vihdoin kuivunut, saimme kummipoikani kanssa pelata auringonpaisteessa ensimmäisen ötökkäpelimatsin.


Pienempään pelialustaan en maalannut pelinappuloita erikseen. Pelinappuloina voi käyttää yhtä hyvin maalaamattomia kiviä tai muuta luonnosta löytyvää materiaalia kuten kukkia ja oksan palasia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti