sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Angry Bird

Pitihän sitä nyt sitten koittaa edes kerran tehdä luokan kanssa omanlainen Angry Bird. Varsin perinteinen tupsupallotekniikka soveltuu hienosti pienten oppilaiden kanssa tekemiseen. Ensimmäiseksi piirsimme kartongin palaseen mallin mukaan ympyrän, jonka keskellä on toinen ympyrä. Teimme saman uudestaan ja leikkasimme molemmat piirrettyjä ääriviivoja pitkin irti kartongista. Tämän jälkeen ympyrät laitettiin päällekkäin ja niiden ympäri aloitettiin kaksinkertaisen villalangan kiertäminen.


Lopuksi kiertämisessä käytettiin apuna tylppää neulaa, jotta saimme kierrettyä mahdollisimman paljon lankaa pahviympyröiden ympärille.


Seuraavaksi kierrettyä villalankaa lähdettiin leikkaamaan reunoilta. Näin saatiin esiin sisällä olevat pahviympyrät.


Pahviympyröiden väliin pujotettiin pieni pätkä samaa villalankaa ja se sidottiin muutamaan kertaan tiukasti kiinni, jotta tupsupallo pysyisi kasassa.


Tämän jälkeen pahviympyrät revittiin pois ja tupsupallo tasotettiin leikkelemällä langat samanpituisiksi.


Lopuksi tupsupallo koristeltiin halutulla tavalla. Oppilaat olivat valinneet villalangan sen mukaan, minkä hahmon he halusivat tehdä. Osa teki vihreästä villalangasta kruunupäisen possun ja osa teki omanvärisen lintuhahmon, jonka koristelivat haluamallaan tavalla. Tämä on niin helppo ja hauska työ tehdä, että jokainen oppilas pystyy halutessaan tekemään kotona lisää erilaisia lintuhahmoja itselleen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti