perjantai 14. marraskuuta 2014

Kukka-asetelma ympyröistä

Löysin hienon kukka-asetelman idean netistä ja ajattelin, että sen tekemisen voisi yhdistää matematiikan geometriajaksoon. Koko kukka-asetelma on tehty erikokoisista ympyrän muotoisista paperipaloista. Maljakon tein oranssisesta puolikkaasta ympyrästä ja samaa oranssia paperia käytin myös kukkien keskiöissä. Tein yhden isomman valkoisen kukan ja toisen hieman pienemmän. Molempiin leikkasin viisi ympyrää terälehtiä varten. Varret tein vihreistä pienemmistä ympyröistä ja lehdet hieman isommista vihreistä ympyröistä. 


Kokosin asetelman punaiselle A4-kokoiselle paperille ennen kuin lähdin liimaamaan sitä. Näin sain varmistettua, että haluamani asetelma mahtuu hyvin paperille. Kukkien terälehdet ja varren ympyrät taitoin puoliksi ja liimasin ne paperille toisesta puolesta kiinni. Lehtiin taitoin vielä ympyrän ylempään puoleen pienen lisätaitoksen tuomaan muotoa. 


Jos ei halua kuluttaa näin paljon aikaa yhden geometrisen kuvion käsittelyyn, voi tehdä pienemmän askartelun, jossa saa yhdistettyä kolmion, nelikulmion ja ympyrän. Työhön tarvitaan kolme isompaa ympyrää, kaksi pienempää kolmiota ja yksi suorakulmio. Näistä saa näppärästi liimattua kissan, jonka saa pysymään pystyasennossa puoliksi taitetun alimmaisen ympyrän avulla. Lopuksi vielä ylimmäiseen palloon tehdään kissan kasvot haluamallaan tavalla. Tämän askartelun voi tehdä vaikka toiminnallisen matematiikan tunnin yhtenä osiona.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti