maanantai 23. toukokuuta 2016

Keväinen kukkaketo silkkipapereilla

Koitin aikaisemmin keväällä, miten hyvin sikkipaperi liuottaa märkänä väriä valkoiselle taustapaperille ja tulos oli hyvä. En kuitenkaan tuolloin jatkanut työtä pidemmälle, mutta nyt ajattelin työstää ideaa valmiiksi saakka. Lähdin tekemään taustaa erisävyisillä vihreillä silkkipaperin palasilla. Kiinnitin ensimmäiseksi A4-kokoisen valkoisen paperin maalarinteipillä alustaan kiinni ja tämän jälkeen kastelin paperin märäksi. Seuraavaksi kiinnitin leikkaamiani silkkipaperisuikaleita märkään paperiin ja annoin niiden kuivua.


Työn kuivuttua poistin silkkipaperit sen päältä ja irrotin varovasti maalarinteipit reunoilta. Tämän jälkeen lähdin tekemään erikokoisia silkkipaperikukkasia taittelemalla kolme neliönmuotoista silkkipaperia päällekkäin ja leikkaamalla ne alla olevan kuvan mukaisesti. Avasin leikatut silkkipaperit, liimasin ne keskiosasta päällekkäin ja kiinnitin keskiöksi palleroksi rutistetun silkkipaperipalasen.

Liimasin kukkia vihreälle pohjalle sinne tänne sitä mukaan kuin sain niitä valmiiksi. Viimeisiä kukkia liimatessani huomasin, että olisi kannattanut tehdä ensin kaikki kukat valmiiksi, jotta olisi saanut aseteltua ne taustapaperille ennen liimaamista. Näin lopputulos olisi ollut tasaisempi. Lopuksi leikkasin vielä työn reunukset pois, sillä maalarinteipin alle oli päässyt jonkin verran väriä vihreistä silkkipapereista ja ne olivat mielestäni hieman epäsiistit.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti