tiistai 31. toukokuuta 2016

Sammakko

Viimeiselle kouluviikolle on mukava olla jotain pientä askarteluprojektia. Löysin kivan idean sammakon askartelemisesta munakennon kupeista ja ajattelin, että sammakkoa voisi käyttää myös tutkimuskohteena näin keväällä. Tutkimuksen ohella jokainen oppilas saisi vielä askarrella oman sammakkonsa ja kuvata sen luonnossa haluamassaan paikassa.

Sammakon tekeminen on melko yksinkertaista. Sen tekemistä varten tarvitaan kaksi munakennon kuppiosaa, jotka maalataan pullovärillä vihreäksi. Lisäksi tarvitaan vihreästä askartelupaperista leikatut jalat, punaisesta askartelupaperista leikattu pitkä kieli sekä askartelusilmät.


Ensimmäiseksi liimataan kieli sammakon sisäpuolelle niin, että se tulee selkeästi ulos sammakon suusta. Kieltä voi hieman taittaa haluttuun muotoon kynnellä vetämällä. Seuraavaksi sammakolle liimataan jalat sekä silmät. Lopuksi kiinnitetään sammakon vartalon osat liimaamalla kuppien takaosat toisiinsa kiinni.Kun sammakon liimaukset ovat kunnolla kuivuneet, sen kanssa voikin lähteä kauniiseen kevätilmaan ja koittaa saada siitä hieno ulkokuva haluamassaan paikassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti