sunnuntai 21. elokuuta 2016

Silkkipaperikala

Kesäloman jälkeen aloitin keksimään ensimmäistä askartelua oppilaiden kanssa. Kun kyselin luokassa oppilaiden kesäpuuhista, kertoivat kaikki käyneensä kalassa jollakin muotoa. Tästä lähtikin ajatukseni kalan askartelemiseen sekä siitä tietojen etsimiseen ja kalavalheen kirjoittamiseen. 

Askarteluosuudessa päätin käyttää materiaalina silkkipaperia, sillä sen avulla saa loman jälkeen luokan ikkunat hieman pirteämmiksi. Ensimmäiseksi piirsimme taitetulle askartelupaperille kalan ääriviivat niin, että kalan yläosa tuli kiinni paperin taitokseen.


Seuraavaksi taitettu paperi leikattiin huolellisesti kalan ääriviivojen mukaan. Myös keskiosa yritettiin leikata molemmista papereista samanaikaisesti. Jos se osoittautui liian hankalaksi, leikattiin ensin toisesta paperista keskiosa ja sen avulla piirrettiin toiseenkin paperiin ääriviiva, jolloin toinenkin puoli saatiin leikattua erillisenä. Tämän jälkeen silkkipaperista leikattiin aaltoilevia suikaleita ja ne liimattiin molemmista päistä kiinni kalan sisäpuolelle.


Seuraavaksi liimattiin kala varovasti kiinni laittamalla puikkoliimaa vain toiseen puolikkaaseen. Jos liimaamisen jälkeen huomattiin, että osat olivat liimaantuneet epätaisaisesti, tasoitettiin niitä hieman leikkaamalla. Tämän jälkeen kalalle sai lisätä silmät sekä leikata suun. Lopuksi kalaan kiinnitettiin vielä naru, jonka avulla ne ikkunan yläosaan kiinnitettyä vähän kuin uiskentelivat ikkunassa ilmavirran ansiosta.


Kalakaavan löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti