tiistai 31. tammikuuta 2017

Talventörröttäjät

Löysin kuviskansiostani talvisen työn ohjeen, jonka olen muutama vuosi sitten tulostanut Otavan lähettämästä sähköpostista. Ohje on Kipinä-kirjan vinkki oppitunnille. En ole koskaan kokeillut tehdä kyseistä työtä, joten päätin kokeilla ykkösteni kanssa ohjeen toimivuutta. 

Ensimmäiseksi laitoin oppilaiden A4-kokoiset vesiväripaperit maalarinteipillä kiinni alustaan. Tämän jälkeen oppilaat hahmottelivat vaaleansinisellä vahaliidulla hyvin kevyesti hangen pinnan sekä kasvien varret valkoiselle paperille. Hahmottelun jälki valitettavasti näkyi vielä valmiissa töissä, joten olisi voinut olla parempi tehdä vain suoraan valkoisella vahaliidulla. Seuraavaksi oppilaat ottivat käyttöön valkoisen vahaliidun ja värittivät hangen sekä talventörröttäjät erittäin vahvasti valkoisella.Tämän jälkeen muistelimme laaveeraamisen periaatteita ja oppilaat lähtivät työstämään sinertävää taustaa työlle. On aina yhtä hauskaa huomata, miten pienet oppilaat ovat ihmeissään siitä, että vesiväri ei tartu niihin kohtiin, joissa on väritetty vahaliidulla! 

Taustan kuivumisen jälkeen laitoimme talventörröttäjien kukintoihin sormella liimaa ja kaadoimme liiman päälle valkoista kimalletta. Vaikka työ oli varsin yksinkertainen ja nopeakin tehdä, olivat oppilaat aidosti ihastuksissaan työn lopputuloksesta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti