perjantai 12. tammikuuta 2018

Koristeltu vuosiluku

Uuden vuoden luvun kirjoittamisen harjoittelun voi aloitella oppilaiden kanssa kuvistyöllä, jota pystyy varioimaan erittäin hyvin luokka-asteen ja käytettävän ajan mukaan. Työn voi aloittaa esimerkiksi pienempien oppilaiden kanssa niin, että harjoitellaan kirjoittamaan vuosiluku tietokoneella A4-kokoiseksi. Tällöin jokainen oppilas saa pienen harjoituksen tekstinkäsittelystä ja saa muokata oman lukunsa juuri sellaiseksi kuin haluaa. Oman lukuni tein Wordissä schoolbell-fontilla, jonka suurensin vaakatasossa olevalle paperille sopivaksi ja jonka reunoja paksunsin näkyvämmiksi.


Tämän jälkeen aloitin koristella lukuani ensin lyijykynällä ja sen jälkeen mustalla tussilla. Lyijykynän jälet kumittelin varovaisesti pois tussijäljen kuivuttua.


Lopuksi työn voi värittää tusseilla tai puuväreillä iloisen väriseksi ja kiinnittää vielä taustapaperiin, josta se tulee kauniimmin esille. Tusseilla väritettäessä voi olla parempi, että mustavalkoisen työn joko tulostaa tai monistaa väritettävää työtä varten. Näin tussit eivät pääse sotkeentumaan mustaan väriin. Jos työstä haluaa tehdä mustavalkoisen, voi sen kiinnittää suoraan haluamansa väriselle taustapaperille.Löysin netistä myös sivun, jossa koristeltuja numeroita oli valmiiksi, joten jos aikaa on käytössä vähemmän, voi tarvittavat numerot tulostaa valmiina. Myös minun tekemääni vuosilukua voi käyttää väritystyönä.

Tulostettavan version tekemästäni vuosiluvusta löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti