torstai 25. tammikuuta 2018

Lumiukko vauvanruokapurkista

Näin Facebookin al-ku-o-pet-ta-jat-ryhmässä postauksen, jossa oli tehty erilaisia eläimiä vauvanruokapurkkeja käyttäen. Purkin ympärille oli liimattu ketjusilmukoin virkattu päällinen ja pääksi oli tehty tupsu. Minulle on kertynyt varastoon vauvanruokapurkkeja ja ajattelinkin heti kokeilla omaa versiota kyseisestä työstä. Näin lumiseen aikaan päätin tehdä lumiukon.

Ensiksi virkkasin valkoisesta langasta pitkän ketjusilmukkanarun ja liimasin sen vauvanruokapurkin ympärille. Seuraavaksi tein samasta langasta tupsun kieputtamalla lankaa kahden reiällisen pahviympyrän ympärille ja liimasin tupsun purkin kannen päälle. Kannen reuna jäi näkyviin, joten tein askarteluhuovasta lumiukolle kaulaliinan. Lopuksi tein silmät ja porkkananenän paperista ja muutamasta piipunrassista taivuttelin hatun. 

Työ oli mukava tehdä ja sisälsi erilaisia vaiheita, joita pystyy tekemään omassa tahdissa ja järjestyksessä. Oppilaiden lumiukoista voisi saada tunnelmalliset koristeet luokkaan lisäämällä niiden sisälle LED-tuikut tai niitä voisi pitää pienten tavaroiden säilytyspurkkina esimerkiksi oppilaiden pulpeteissa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti