keskiviikko 1. elokuuta 2018

Kesäkiikarit

Tyttäreni on aina kovin kiinnostunut kiikaroimaan kesämökkimme pikkukiikareilla ja ajattelin askarrella hänelle kotiin leikkeihin ikiomat kiikarit. 

Liimasin ensimmäiseksi kaksi vessapaperirullan hylsyä kiinni toisiinsa, jonka jälkeen päällystin ne tyttäreni valitsemalla askarteluhuovalla. Askarteluhuovan liimasin niin, että taivutin ja kiinnitin reunat mahdollisimman kauniisti kiikarien sisäpuolelle. Seuraavaksi kiinnitin kiikarien molempiin reunoihin tarrapitsinauhan ja liimasin tyttäreni valitsemat koristesydämet kiikarien reunoille. Lopuksi kieritimme kahdesta tyttäreni valitsemasta langasta kiikareille kaulanauhan ja liimasin sen kiinni kiikarin sisäpuolelle.



Mitä isosisko edellä, sitä pikkuveli perässä. Tein vielä nopeasti toiset kiikarit hieman pienemmälle käyttäjälle, joten lopputulos oli vähän pelkistetympi. Päällystin yhteenliimatut vessapaperirullan hylsyt koristejesarilla ja kiinnitin reunoihin tarrapitsinauhan. Lopuksi teimme taas yhdessä tyttäreni kanssa kiikareille kaulanauhan ja liimasin sen sisäpuolelle kiinni.


Voi sitä iloa ja riemua, mitä nämä saivat aikaiseksi! Ja molemmat kiikarit ovat vielä pysyneet ehjinäkin.

Tämän työn voisi hyvin tehdä koulun alkaessa oppilaiden kanssa. Jokainen saisi suunnitella omat kesäkiikarinsa käytettävissä olevista materiaaleista. Niiden kanssa voisi sitten lähteä ulos kiikaroimaan jäljellä olevan kesän kauneutta ja kirjoittaa havaintoja tai tarinaa, mitä kiikareidensa kanssa katseli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti