tiistai 7. elokuuta 2018

Nopea nimipiirros

Taas alkaa osalla opettajista uusien oppilaiden nimien opettelu ja erilaisten nimikylttien tekeminen sen avuksi. Tämä mielessäni selailin jokin aika sitten nettiä ja löysin erilaisia kuvistöitä, joihin oli kirjoitettu nimi. Niiden pohjalta lähdin tekemään omanlaista nimipiirrosta, jonka voisi hyvin kiinnittää esimerkiksi oppilaan pulpettiin nimikyltiksi. 

Tein ensin lyijykynällä nopean hahmotelman A4-kokoiselle paperille nimestäni. Tämän jälkeen vahvistin nimeni tussin paksummalla sivulla. Seuraavaksi piirtelin nimen ympärille ja päälle koukeroisia viivoja ja koristelin niitä kukkasilla ja pisteillä. Lopuksi väritin koukeroiden erottamat alueet kirjaimista erivärisillä tusseilla.


Koukerot voisi hyvin korvata jollakin tietyllä muodolla, esimerkiksi kolmioilla, neliöillä tai ympyröillä. Vaihtelevuutta töihin saisi mukavasti, jos jokainen oppilas saisi päättää taustakuvioinninkin itse. 

Viimeistelin valmiin nimipiirroksen tekemällä sille mustasta A4-kokoisesta paperista kehykset. 


Työ oli nopea ja helppo tehdä, joten sen pystyy kätevästi sisällyttämään alkupäivien tohinaan. Näin aurinkoisella ilmalla tämä työ on helppo siirtää myös ulkona tehtäväksi. 

2 kommenttia: