torstai 11. lokakuuta 2018

Vaahteranlehti sormiväreillä

Yksivuotiaan kanssa on mukava joskus maalailla, mutta tällä kertaa en jaksanut sotkuisaa maalaamista, joten laitoin syksyisiä sormivärejä mustaan A4-kokoiseen paperiin ja paperin isoon pakastepussiin. Pakastepussin kiinnitin vielä maalarinteipillä lattiaan, jotta värejä saisi kaikessa rauhassa sotkea pussin sisällä.


Kun taiteilija kyllästyi maalaamiseen, otin paperin varovasti pussista pois ja laitoin sen kuivumaan. Maalauksen kuivuessa piirsin pienemmälle kerran taitetulle mustalle paperille vaahteranlehden puolikkaan ja leikkasin sen irti.


Maalauksen kuivuttua liimasin vaahteralehtipaperin sopivaan kohtaan maalausta ja laitoin sen painoon. Liimauksen kuivuttua leikkasin vielä ylimääräiset paperit pois ja niin ihanan syksyinen vaahteranlehti olikin valmis.


Tämän työn voisi oikein hyvin tehdä koulussakin, sillä sormivärien levittäminen ja niiden sekoittumisen seuraaminen oli itsestäkin varsin hauskaa. Työn voisi viimeistellä ihan itse suunnittelemalla lehdellä tai mallintamalla jonkun tutun puun lehti mustalle paperille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti