keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Kiinalainen lyhty

Kävimme tänään lasten kanssa leikkipaikassa, jossa juhlistettiin kiinalaista uutta vuotta. Siellä sai myös askarrella kiinalaisen lyhdyn tai ottaa askarteluvälineet mukaan ja askarrella vasta kotona. Me päätimme tehdä askartelun vasta kotona.


Punaisesta A4-kokoisesta vahvemmasta askartelupaperista oli tehty valmiiksi lyhdyn runko taittamalla se kahtia ja leikkaamalla siihen viillot. Sen toiseen reunaan oli tehty rei’ittäjällä kymmenen reikää.


Liimasimme ensin paperin lyhyet reunat yhteen. Tämän jälkeen liimasimme punaisen kiinnitysnarun paikalleen lyhdyn yläosan molemmille puolille ja sen päälle yläreunaan vielä keltaisen koristesuikaleen.


Lopuksi kiinnitimme lyhdyn alaosaan keltaiset villalangat taittamalla langat ensin kahtia ja sujauttamalla ne alakautta rei'istä sisään. Tämän jälkeen sujautimme vielä lankojen toiset päät langan lenkin läpi ja kiristimme ne.


Lyhdyistämme tuli oikein hauskoja koristeita ja niitä tehdessä oli myös mukava hieman tutustua kiinalaisen uuden vuoden perinteisiin. Suomessa emme ole aikaisemmin tähän juhlaan tutustuneet, mutta täällä juhla on ollut jo muutamia viikkoja esillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti