lauantai 2. marraskuuta 2019

Avaimenperä kutistemuovista

Teimme viime vuonna tyttäreni kanssa isänpäivälahjaksi avaimenperät kutistemuovista. Kokeilin tuolloin ensimmäistä kertaa kutistemuovia ja se yllätti materiaalina helppoudellaan ja hauskuudellaan. 

Tyttäreni piirsi ensin permanent tusseilla kutistemuoviin isän sekä isosiän kuvan ja sydämet molemmille. Kuvien piirtämisessä tuli huolehtia, että ne olivat tarpeeksi isoja, jotteivat ne uunissa olemisen jälkeen olisi liian pieniä käytettäväksi.


Tämän jälkeen leikkasin ne irti muovista ja painoin reiät kaikkien yläosaan. Sitten laitoimme ne uuniin ja seurasimme uunin luukusta ihmetellen niiden kutistumista ja uudelleen suoristumista. Uunista ottamisen jälkeen pujotimme sydämen, ihmisen sekä avainrenkaan pieneen ketjuun ja suloiset avaimenperät olivat valmiit hurmaamaan isän sekä isoisän.


Näitä olisi mukava tehdä koulussakin oppilaiden kanssa, jos tietenkin vain löytyy mahdollisuus kutistemuovin uunissa lämmittämiseen. Kutistemuovista tuli vahvan oloista uunissa käynnin jälkeen, joten avaimenperät eivät helposti mene rikki. Tästä tuli myös monta ideaa myöhemmälle käytölle, esimerkiksi äitienpäivänä voisi hyvin tehdä samasta materiaalista kauniin kaulakorun lahjaksi. 

2 kommenttia:

  1. Kiva isänpäivälahjaidea. Tuollainen kutistemuovi on varmaan kestävä materiaali juurikin esimerkiksi avaimenperiin tai vaikka koruihin. Tuleeko materiaali aina A4 kokoisina levyinä, vai miten? Entä kuinka paljon materiaali lopulta uunissa kutistuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin kyllä kutistemuovin kanssa askartelusta ja on tuntunut kestävältä materiaalilta. Löysin aikanaan Sinooperista vain A4-kokoisena pakkauksena, joten en osaa sanoa, löytyykö muun kokoisena tällä hetkellä jostakin. Muovi kutistuu 1/3 osaan alkuperäisestä koosta, joten sitä kyllä kuluukin askarteluja tehdessä. En ole vielä kokeillut mutta luulen, että kutistemuovista saisi tehtyä todella kivoja koruja! :)

      Poista