torstai 21. marraskuuta 2019

Jouluinen vohvelikangasliina

Sain työkaveriltani työurani alkuaikoina kauniin jouluisen vohvelikirjontamallin, jonka olen muutamana vuotena oppilaideni kanssa toteuttanut. Tähän työhön olen aina valinnut itse vohvelikankaan väriksi joulunpunaisen ja käytettävien lankojen väriksi tummanvihreän sekä valkoisen, sillä työn kuusikirjonta määrää käytettävät värit. 

Työ aloitetaan hapsuttamalla liinan reunat. Tämän jälkeen lähdetään tekemään kuusikuviointia (ks. lähikuvan malli) vihreällä langalla liinan toiseen pidempään reunaan. Kun molempien reunojen vihreä kuusikuvio on valmis, tehdään sen päälle lumikerros valkoisella langalla. 


Liinan kuvio on aika haastavaa tekemistä ja olenkin tehnyt tämän työn vasta kakkosluokkalaisten kanssa. Jos kuviointi aiheuttaa ongelmia ja valmistuu hitaasti, voi halutessa valkoisen lumikerroksen jättää tekemättä.


Vohvelikankaan leveys mallityössäni on noin 32 cm ja noin korkeus 27 cm.

4 kommenttia:

 1. ihana vohvelityö!
  Kylläpä muistuu omat koulu ajat mieleen..ja joululiina jonka tein äidilleni:) -60 luvulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistan tehneeni koulussa vohvelityönä ruoka-alustan, jota käytettiin pulpetin suojana, sillä ruokailimme ala-asteella omissa luokissa. Vohvelityöt näyttävät kulkevan mukavasti vuosikymmenestä toiseen. :)

   Poista
 2. Kaunis vohveliliina, muistan nuo hyvin lapsuudesta! Kaikenlaiset kuitukangasliinat sun muut tulee kyllä aina tarpeeseen, joten on hyviä lahjoja. Kiva lisä tuossa puun pinnassa tuo lumikerros.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistan myös omilta kouluajoiltani, kuinka kivoja nämä työt olivat tehdä. Ja miten hienoa oli, että lopputulos oli jotakin käyttökelpoista! :)

   Poista