tiistai 11. helmikuuta 2020

Ystävänpäivän kuvistyö

Tämän työn idean löysin netistä etsiskellessäni ideoita ystävänpäivän askarteluun, jonka voisin toteuttaa Suomi-kouluryhmäni kanssa. Kokeiluversiossani lähdin liikkeelle tulostamalla A4-kokoiselle paperille kaksi sydäntä, jotka olin piirtänyt Wordilla. Leikkasin sydämet erillisiksi papereiksi ja piirsin toiseen niistä lyijykynällä pisteen sydämen oikealle puolelle. 


Piirtämäni pisteen kautta tein paperille tussilla pysty- ja vaakaviivat. Näiden jälkeen piirsin vielä vinoja viivoja reunasta reunaan neljä kappaletta.


Tämän jälkeen väritin puuväreillä sydämestä viivojen väliin jäävät tilat vuoron perään punaisella ja violetilla. Sydämen ulkopuolella tein samoin värittäen kuitenkin niin, että jokaisen sektorin ulkopuolen ja sydämen väri ei ollut sama. Lopuksi kiinnitin valmiiksi väritetyn työn mustalle korttipohjalle.


Jos tästä työstä ei haluakaan tehdä korttia, niin sen voi tehdä esimerkiksi A4-kokoiselle vesiväripaperille. Sydämen voi jokainen oppilas piirtää itse tietokoneella tai permanent tussilla ja käyttää permanent tussia myös viivojen piirtämiseen. Tämän jälkeen sen voi värittää kätevästi vesiväreillä.

2 kommenttia: