keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Vessapaperirullakukka

Kasvin osia on aina hyvä kertailla näin keväällä, kun oppilaiden kanssa voi ulkona tutkailla erilaisia kasveja ja ottaa mukaan luokkaan muutaman mallikasvikin. Kasvin osia voi harjoitella tämän jälkeen vessapaperirullasta tehdyllä kukkasella, jonka toiselta puolelta löytyy pelkkä askarreltu kukka ja toiselta puolelta myös kasvin osien nimet.

Vessapaperirullakukan voi askarrella myös hyvin jokaisen oppilaan kanssa eikä siihen ole pakko laittaa kasvin osien nimiä, jos haluaa askarrella vain kauniit kukkaset vaikka luokan ikkunalautaa koristamaan. Tällöin askarteluun käytettävän vessapaperirullan hylsyn voi pitää kokonaisena ja ruskean alaosan voi myös jättää tekemättä.

Vessapaperirullakukkasen tekeminen aloitetaan leikkaamalla vessapaperirullan hylsy kolmeen yhtäsuureen osaan.


Tämän jälkeen kaksi hylsyn osaa päällystetään sinisellä askartelupaperilla ja yksi  osista ruskealla


Seuraavaksi leikataan hylsyjen osiin sopivat kukkien osat. Kaikkea pitää leikata kaksin kappalein, jotta kukan voi liimata hylsyn palojen molemmille puolille. Leikatut osat liimataan kiinni oikeisin hylsyjen osiin. Kun kukkien osat ovat kuivuneet, liimataan toisen kukan osien päälle esimerkiksi Dymolla tehdyt kukan osien nimet.


Tämän jälkeen kukka onkin valmis opetuskäyttöön. Ajatuksena on, että ensiksi kukka laitetaan kasaan pelkkä kukkapuoli eteenpäin. Sitten muistellaan kasvin osia ja käännetään aina sen osan tekstillinen puoli eteenpäin, joka ollaan juuri mietitty tai sanottu.

2 kommenttia: