perjantai 23. lokakuuta 2020

Kurpitsataulu

Tyttäreni sai opettajaltaan linkin kurpitsan piirustusohjevideoon ja hän teki veljensä kanssa sen avulla hauskat kurpitsataulut. Työn pohjana he käyttivät ohuita neliönmuotoisia taulupohjia, jotka löytyivät valmiiksi kaapistani. 

Työn voi tehdä myös normaalille paperille tai käyttää kartonkia taulupohjan sijaan. Olen myös tehnyt luokkani kanssa itse taulupohjat ja kurpitsatyön tekemisen voi aloittaa hyvin sillä, jos luokasta löytyy vanhoja tapetteja ja saatavilla on myös  sopivia ripoja. Tässä linkki blogitekstiin, jossa olen selittänyt, miten teimme taulupohjat oppilaiden kanssa.

Kurpitsataulujen tekemisen lapset aloittivat katsomalla ensin ohjevideon kokonaan, jonka jälkeen he alkoivat piirtämään kurpitsaa pysäytellen videota aina tarvittaessa. 

Tämän jälkeen he maalasivat kurpitsansa pulloväreillä aina välillä odottaen, että maali kuivui ennen kuin aloittivat uuden kerroksen tai uudella värillä maalaamisen. Tyttäreni jaksoi tehdä maalaamisen kahteen kertaan, jotta värit olisivat peittävämpiä, mutta kuopuksen kärsivällisyys riitti vain yhteen kerrokseen väriä. Molemmista tauluista tuli silti oikein hienoja ja nyt ne tuovat halloweentunnelmaa lasten omissa huoneissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti