lauantai 31. heinäkuuta 2021

Helppo avaimenperä helmistä

Kesän nopeisiin askartelupuuhiin lasten kanssa kuuluu erilaisten helmikorujen tekeminen. Kotoa onneksi löytyy aina erilaisia helmiä, joista lapset saavat halutessaan tehdä itselleen koruja. Olen säästänyt askartelulaatikoihini myös vanhoja avainrenkaita ja tällä kertaa innostuin itsekin tekemään lasten kanssa pienen helmiaskartelun avainrenkaan avulla. 

Kiinnitin ensin valkoista narua avainrenkaaseen ja pujotin ensimmäiseksi helmeksi ison sydämen. Tein sydämen jälkeen solmun ja sitten pujottelin pyöreitä helmiä solmusta lähteviin molempiin naruihin. Narujen päihin tein vielä tuplasolmut. Tämä avaimenperä oli tarpeeksi helppo tehdä samalla, kun auttoi lapsia heidän omissa koruaskarteluissaan.


Lapset tekivät tällä kertaa itselleen kaulakorut, joiden keskelle molemmat valitsivat näyttävän helmen. Kiinnitimme ison helmen korupiikin avulla valkoiseen naruun ja sen jälkeen lapset saivat laittaa haluamiaan helmiä symmetrisesti nauhan molemmille puolille.Olemme tehneet paljon erilaisia koruaskarteluja lasten kanssa ja he tuntuvat joka kerta innostuvan erilaisten korujen tekemisestä yhtä paljon. Helmiksi lapsille käy niin minulta kuin pikkuserkulta saadut vanhat helmet sekä kaupasta ostetut uudetkin. Hauskinta koruaskarteluissa tuntuu olevan se, että saa luoda jotakin omaa, jota voi itse myös käyttää.

2 kommenttia:

 1. Helmityöt on kyllä niin huippu kivoja. Täytyykin listaan laittaa tulevaan toimintakauteen helmien hankinta töihin. Tuleva asiakaskuntani on aika pientä ikäluokaltaan,mutta touminta perustuu vanhempien kanssa. Niin yhdessä pujottelu on mukavaa puuhaa.
  Täytyisi itselle tehdä myös uusi helmi avain ketju.
  Mukavaa elokuuta sinulle ja iloa työhön alkuum kun sen aika koittaa🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmityöt on kyllä niin mukavia tehdä yhdessä ja erikseen! Aina tulee omanlaisia ja ihastuttavia. Ja lapset saa onnistumisen kokemuksia. <3

   Kiitos ja sinulle myös ihanaa elokuuta ja uutta toimintakautta! :)

   Poista