sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

Pääsiäisen kulmakirjanmerkit

Ajattelin askarrella oppilaiden kanssa ensi viikon kirjastotunnilla hauskat pääsiäisteemaiset kulmakirjanmerkit. Kulmakirjanmerkin tekeminen on mukavaa taittelupuhaa ja sen voi koristella monella erilaisella tavalla. Itse tein esimerkiksi tuntia varten pääsiäisen teemaan sopivat pupun sekä tipun.


Kulmakirjanmerkki kannattaa taitella ohuesta origamipaperista, sillä paksun paperin taitteleminen on hankalampaa ja väärät taittelukohdat on vaikeampi korjata, jos sellaisia tulee. 

Kulmakirjanmerkin tekeminen aloitetaan taittamalla neliönmallinen paperi kolmioksi ja vielä toisinpäin kolmioksi. Taittelua jatketaan pitämällä paperi kolmiona ja taittamalla päällimäisen paperin yläosan kärki alas. Tämän jälkeen molemmat kolmion sivujen kärjet taitetaan samaan kohtaan kuin yläosan kärki.


Seuraavaksi sivujen kärkitaitokset avataan ja sivut taitetaan taitoksen näyttämää keskilinjaa pitkin ylös. Lopuksi molemmet taitetut kärjet käännetään muodostuneen "taskun" sisäpuolelle ja kaikki taitokset käydään vielä painamalla läpi.


2 kommenttia:

  1. No, ompas näppärä kirjanmerkki.
    Tämä kiitos menee kokeiluun!
    Mukavia hetkiä maaliskuun loppuusi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä näppärä ja voi koristella niin monenlaiseksi. Mukavaa kevättä! :)

      Poista