keskiviikko 8. marraskuuta 2023

Pop up -sydänkortti

Tänä vuonna tarvitsen kolmosluokkalaisilleni nopeasti valmistuvan isänpäiväkortin, sillä olemme tehneet makramee-avaimenperää isälle eikä kuvistunneista jää paljoa aikaa kortin askarteluun. Niinpä suunnittelin yksinkertaisen pop up -kortin, jota jokainen oppilas voi muokata omanlaisekseen vähän senkin mukaan, kuinka paljon hänellä on aikaa käytettävissä.

Kortin tekeminen aloitetaan taittamalla korttipohja kaksin kerroin. Tämän jälkeen kortin taitoskohtaan leikataan halutun paksuinen ja pituinen suikale (vain suikaleen reunat).


Seuraavaksi korttiin muodostunut suikale taitetaan kortin sisäpuolelle. 


Suikaleen toiseen reunaan liimataan korttiin sopivan kokoinen sydän. Koko kannattaa tarkistaa ennen liimaamista niin, että asettaa sydämen paikalleen ja sulkee kortin. Jos sydän tulee kortin reunojen yli, sitä pitää pienentää.


Suikaleen avulla siihen liimattu sydän nousee kivasti esille hieman erillään kortista.


Sydämen liimaamisen jälkeen korttia voi koristaa haluamallaan tavalla ja siihen voi tehdä onnittelutekstin esimerkiksi sydämen alle. Jos itse sydämeen haluaa kirjoittaa esimerkiksi isälle-tekstin, kannattaa se tehdä jo ennen liimaamista.

Halutessaan kortin voi vielä viimeistellä niin, että sen päälle liimaa hieman isomman korttipohjan. Liimatessa pitää kuitenkin huomioida, ettei liimaa  leikattua suikaletta uuteen korttipohjaan, sillä silloin pop up -ominaisuus ei enää toimi. 


Liimaamalla isomman korttipohjan kortin päälle siitä saa myös päältä siistimmän näköisen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti